Crnogorci na protestu za Palestinu: Na skupu se pojavila zastava na koju će reagirati i Bosanci

2
Radiosarajevo.ba
Crnogorci na protestu za Palestinu: Na skupu se pojavila zastava na koju će reagirati i Bosanci
FOTO: AA / S protesta u Podgorici za Palestinu

Palestino nisi sama, poručeno je u nedjelju, 23. oktobra, sa skupa podrške "Crna Gora za Palestinu" koji se održao u Podgorici.

S platoa ispred predstavništva Ujedinjenih naroda u Podgorici upućen je poziv predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da, kako su kazali okupljeni, osudi "genocid u Palestini". Skupu je prisustvovalo oko 1.000 ljudi.

"Situacija u Palestini je urgentna. Gledamo slike djece koje ne mogu prihvatiti da su im porodice nestale. Situacija nije nastala jučer već je produkt dugogodišnje okupacije Palestine od Izraela. Ova situacija je genocid", kazao je jedan od organizatora iz Udruženja crnogorsko-palestinskog prijateljstva Jovan Mandić.

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

S protesta u Podgorici za Palesti u
FOTO: AA: S protesta u Podgorici za Palesti u

Okupljeni su nosili zastave Crne Gore, Palestine, Republike Bosne i Hercegovine, i bivše SFRJ i uzvikivali "Slobodna Palestina".

S skupa su apelirali na vladu Crne Gore da bojkotira Izrael i uvede sankcije toj zemlji.

Poveznica s Jugoslavijom može se naći u 1967. kada je Izrael u šestodnevnom ratu napao Egipat, Siriju i Jordan, a tadašnja SFRJ prekinula diplomatske odnose s Izraelom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije