Općina Stari Grad se ogradila od uposlenika koji je psovao proteste za Palestinu

26
A. S.
Općina Stari Grad se ogradila od uposlenika koji je psovao proteste za Palestinu
Foto: Facebook / Bojan Ignjatić psovao Boga i Palestinu

Sarajlije su ogorčene na Facebook status uposlenika Općine Stari Grad Bojana Ignjatića koji radi kao referent u šalter sali, koji je tokom nedjelje, 22. oktobra, kada su u Starom Gradu kod Vijećnice organizovani mirni protesti za građane Palestine, psovao kako kažu - lažne humaniste i Boga.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, Bojan radi u Općini Stari Grad. Živi u Lukavici.

Njegova porodica ima određene poslovne relacije sa bivšim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem i njegovom užom rodbinom, potvrdio je za Radiosarajevo.ba izvor iz Općine Stari Grad.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Od njegovih postupaka ogradila se i Općina Stari Grad.

"Poštovani građani, Općina Stari Grad Sarajevo ograđuje se od ličnih stavova i mišljenja namještenika B. I. iznesenog na društvenim mrežama o stradanjima Palestinaca.

Napominjemo da se radi o pojedincu čije mišljenje ne odražava stav ovog organa uprave, kao ni uposlenika Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad Sarajevo izgrađena je na temeljima multietičnosti, suživota, tolerancije i poštovanja i snažno se zalaže protiv svih zločina i napada na nevine civile, žene i djecu, te svega ono što su i naši građani preživljavali, u ne tako dalekoj prošlosti. Višedecenijsko ubijanje i zlostavljanje Palestinaca moraju hitno prestati i to je jedina poruka koja može otići iz Starog Grada.

Želimo upoznati javnost da je protiv namještenika B.I. i zbog drugih sumnji u nezakonitosti već ranije podignuta krivična prijava, a Općina Stari Grad Sarajevo će poduzeti adekvatne mjere i upoznati istražne organe i sa ovim slučajem.

Naše misli i molitve su uz nevini narod u pojasu Gaze koji se suočavaju sa brutalnim zločinima i genocidom”, navodi se u reakciji v. d. općinske načelnice Mirsade Smajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije