Crna Gora: Na snazi crveni meteoalarm, meteorolozi najavljuju temperaturu iznad 40 stepeni

0
AA
Crna Gora: Na snazi crveni meteoalarm, meteorolozi najavljuju temperaturu iznad 40 stepeni
AA / Najavljene visoke temperature u Crnoj Gori

U Crnoj Gori od danas je na snazi crveni meteoalarm, a očekuje se da temperatura dostiže i iznad 40 stepeni, saopšteno je iz Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Kako je saopšteno, "zbog prognostički očekivane značajne meteorološke situacije i potencijalno mogućih posljedica, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju izdaje Upozorenje-Vanrednu meteorološku informaciju".

Očekuju se, kažu, temeprature i preko 40 stepeni Celzijusa, zbog čega su za danas, izdali meteoalarm kategorije “crveno” kao najviši stepen upozorenja na visoke temperature vazduha koje se očekuju.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Na području Podgorice i Danilovgrada, prema prognozama ZHMS, temperature će prelaziti 40 stepeni.

"Od 17. jula, područje Crne Gore biće pod snažnim uticajem toplog tropskog talasa koji donosi visoke tropske temperature vazduha. Temperature će biti znatno iznad prosječnih za ovo doba godine u pojedinim mjestima očekuje se obaranje dnevnih temperaturnih rekorda. U najtoplijim dijelovima na širem prostoru Podgorice i Danilovgrada, očekuje se da će temperatura vazduha dostizati i prelaziti 40 stepeni”, saopšteno je iz ZHMS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije