COVID-19 u Hrvatskoj: Novih 98 slučajeva zaraze koronavirusom

Radiosarajevo.ba
COVID-19 u Hrvatskoj: Novih 98 slučajeva zaraze koronavirusom
Foto: EPA-EFE / COVID-19 u Hrvatskoj

Hrvatska je u petak zabilježila 98 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivna su 1.192 slučaja.

Aktualne podatke iznio je ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš.

"U posljednja 24 sata imamo 98 novih oboljelih. Broj trenutačno oboljelih je 1192 što je za dva više nego jučer. Broj pozitivnih osoba od 25. veljače do danas je 4137. U protekla 24 sata testirano je 1437 osoba što daje postotak pozitivnih od 4,1 posto. 100.851 je testiranih", kazao je Baroš i dodao: 

"Na bolničkom liječenju 137 osoba na respiratoru, jedna više nego jučer. U protekla 24 sata otpušteno je 14 više osoba, što daje broj od 994. 1881 oporavljenih. U protekla 24 sata nemamo preminulih. 87 je zdravstvenih djelatnika oboljelih, pet više nego jučer. 431 osoba je u izolaciji", prenosi portal Direktno.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak govorio je o mogućim novim žarištima.

"Nemamo novih žarišta, najveće brojke su u Zagrebu i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Brojka se u Zagrebu održava između 20-25 na dnevnoj bazi kao posljedica ranijih kontakata. U Vukovaru je posljedica jednog okupljanja u Ivankovu. U ostalim županijama nema nikakvih bitnih novosti", kazao je Capak.

Capak je pojasnio i koja je razlika između testova za dvije i tri sekvence.

"Da je netko pozitivan potrebno je naći barem dvije sekvence. Jedna je obično zajednička za druge korona viruse i ne znamo je li Covid-19 ili nije. Kad dijagnosticiramo drugi, koji je specifičan, onda smo sigurni. Ako se radi o tri antigena, onda smo posve sigurni da se radi o virusu", dodao je Capak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije