Ćorović i dvije fotografije iz BiH: Mene bi bilo sramota da navijam za vrijednosti na lijevoj strani

2
Radiosarajevo.ba
Ćorović i dvije fotografije iz BiH: Mene bi bilo sramota da navijam za vrijednosti na lijevoj strani
Foto: Kolaž / Baja Mali Knindža i Milorad Dodik/ Damir Šagolj, Samir Fočo i Danis Tanović

Srbijanska aktivistica za ljudska prava i historičarka umjetnosti Aida Ćorović na svom Facebook nalogu podijelila je dvije fotografije koje najbolje prikazuje vrijednosti koje njeguje vladajuća politika manjeg bh. entiteta RS i bogatstvo koje ima Bosna i Hercegovina.

Podsjetimo, u Banjoj Luci jučer je održana centralna proslava neustavnog 9. januara, a predsjednik eniteta RS Milorad Dodik odlikovao je ordenom Njegoša I reda "pjevača" Mirka Pajčina poznatijeg kao Baja Mali Knindža.

S druge strane, ona bolja strana Bosne i Hercegovine ove sedmice radovala se uspjehu Samira Foče. Talentirani bosanskohercegovačkog dizajner zvuka osvojio je prestižnu nagradu Emmy za montažu zvuka u filmu Moonage Daydream. 

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

"Jako pazim da moji postovi ne uvrijede nečija tatana nacionalna osjećanja, ali, kako bih vam rekla, stvarnost je toliko rječita sama po sebi, da ja samo mogu da konstatujem očigledno. Elem, Republika srpska je vrijednosno jasno i nedvosmisleno opisana u ovoj fotki lijevo, a desno su momci koji najslikovitije prikazuju ono najbolje što Bosna i Hecegovina ima i što Bosna i Hercegovina jeste.

Tri momka, Danis Tanović, Samir Fočo i Damir Šagolj i tri najveće i najprestižnije nagrade u oblastima u kojima rade - Oskar (film), Emmy (dizajn zvuka) i Pulicer (fotografija). Mene bi bilo sramota da navijam za vrijednosti na lijevoj strani, a vi, kako vam drago…", napisala je Ćorović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije