Cijeli Balkan je na nogama: Majka ispričala šta se dešavalo tog jutra kad je nestala Vanja (14)

4
Radiosarajevo.ba
Cijeli Balkan je na nogama: Majka ispričala šta se dešavalo tog jutra kad je nestala Vanja (14)
Foto: Društvene mreže / Vanja G.

Vijest da je Vanja Gjorčevska (14) nestala u ponedjeljak ujutro u Skoplju na putu do škole, digla je na noge cijelu Sjevernu Makedoniju, ali i regiju.

Potraga traje od ponedjeljka, a u nju su uključeni policija, obitelj, ali i brojni građani i prijatelji iz razreda koji dijele objave na društvenim mrežama, lijepe plakate s njezinom fotografijom i traže bilo kakve informacije o nestaloj djevojčici.

Posljednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred "Broz kafea", nakon čega joj se gubi trag, a zadnji signal s njezinog telefona bio je preko puta Univerzalske sale.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova, raspisana je međunarodna potjernica Interpola. MUP je raspisao žutu potjernicu Interpolu, što znači da su sve policije članice Interpola dobile takvu informaciju, u slučaju da se ona više ne nalazi na teritoriju Sjeverne Makedonije.

"Policija intenzivno radi na slučaju. Ne želim sumnjati ni u što i u ovim trenucima moram ostati jaka. S policijom sam u kontaktu nekoliko puta dnevno, kažem im sve što mi padne na um, sve što me muči, što je važno za istražitelje... Oni doslovno rade danonoćno. Naravno da se nadam najboljem", rekla je Vanjina majka Zorica za makedonski portal Faktor.

Ona je ranije navela da je Vanja bilo dobro raspoložena prije nego što je napustila kuću, da ju niko nije maltretirao, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja. Majka je izrazila zahvalnost za rad policije koja je formirala specijalni tim i čini sve da pronađe Vanju.

Grad preplavljen Vanjinim fotografijama: Djevojčica nestala u najprometnijem dijelu Skoplja

Grad preplavljen Vanjinim fotografijama: Djevojčica nestala u najprometnijem dijelu Skoplja

"Mislim da je oteta. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu... Provjeravaju se i kamere, sve se događalo na putu od kuće do škole, negdje kod Partizanske se vidi da je skrenula s uobičajenog puta do škole, a njen mobilni signal nestaje kod Ruzveltove ulice", rekla je majka za Mms.mk.

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je danas da se poduzimaju opsežne aktivnosti na pronalasku 14-godišnje Vanje.

Vanja Gjorčevska
Foto: Društvene mreže: Vanja Gjorčevska

U izjavi za medije danas je rekao da su ispitani deseci ljudi te da se pretražuju elektronički uređaji obitelji i djevojčice.

"Pretraženo je i korito rijeke Vardar, pretražuju se svi podzemni prostori, ne samo u okolici, nego i šire. Radilo se i na prikupljanju podataka iz crkava i samostana u okolici Skoplja i tu se neće stati, radi se intenzivno", rekao je Spasovski.

Informacija o njenom nestanku objavljena je na platformi "Pronađi me", koja predstavlja sistem ranog upozorenja.

Vanja Gjorčevska
Foto: Društvene mreže: Vanja Gjorčevska

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije