Grad preplavljen Vanjinim fotografijama: Djevojčica nestala u najprometnijem dijelu Skoplja

0
Radiosarajevo.ba
Grad preplavljen Vanjinim fotografijama: Djevojčica nestala u najprometnijem dijelu Skoplja
Foto: EPA - EFE / Ubistvo makedonske tinejdžerke šokiralo region

U Sjevernoj Makedoniji se nastavlja potraga za 14-godišnjom Vanjom Gorčevskom koja je nestala u Skoplju na putu do škole. Od tada joj se gubi svaki trag, a policija ne staje sa potragom.

Prema podacima policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi fiksni aparatić za zube i ima madež na desnoj strani lica.

U trenutku nestanka bila je odjevena u plavu bluzu, crnu jaknu, crne hlače s džepovima sa strane i bijele patike sa smeđim prugama.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Djevojka je iz kuće izašla s ruksakom, a sa sobom je imala iPhone.

U vrlo kratkom roku njen telefon je isključen. Razrednica je odmah obavijestila majku da djevojčica nije na nastavi, nakon čega je majka prijavila nestanak policiji.

Muškarac, rodom iz BiH, otišao raditi u Njemačku - gubi mu se svaki trag

Muškarac, rodom iz BiH, otišao raditi u Njemačku - gubi mu se svaki trag

Vanjin mobitel posljednji je put lociran na mjestu Partizanski odeji kod kafića Broz. Ali zaposlenici kafića kažu da nisu ništa vidjeli. Policija je uzela snimke s njihovih kamera.

Kako je priopćeno iz tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku djevojčice. Provjeravaju se svi bliski i dalji kontakti, kao i svi elektronski uređaji kako bi se pronašle informacije koje bi mogle dovesti do nestale djevojke.

"Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo predani pronalasku djevojke. Također smo u stalnom kontaktu s porodicom. Obavljen je niz razgovora s njoj bliskim ljudima i s ljudima za koje mislimo da je bila u kontaktu. Provjeravaju se informacije, video materijali i poduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja", rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Toni Angelovski.

Također, na ulicama glavnog grada Makedonije izlijepljeni su leci s Vanjinim likom.

O nestanku djevojčice oglasila se i njena majka na društvenim mrežama. Njena je objava masovno podijeljena mrežama i preplavljena komentarima. Neki od građana predložili su da se okupe i potraže djevojčicu, kao i da provjere kamere u blizini mjesta gdje je posljednji put viđena, piše Nova.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije