Christian Schmidt danas na sastanku sa Andrejom Plenkovićem

2
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt danas na sastanku sa Andrejom Plenkovićem
Foto: FaH / Christian Schmidt i Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će danas u Banskim dvorima visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta.

Njegova posjeta dolazi u vrijeme napetosti u Bosni i Hercegovini u svjetlu najava promjene Izbornog zakona i tvrdnji zvaničnika Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragana Čovića da postoji, navodna, "nedostatna zastupljenost Hrvata u središnjim institucijama u Bosni i Hercegovini". Portal Direktno.hr prenosi da "na to upozorava i sam Schmidt".

Podsjetimo, on je u augustu preuzeo funkciju Visokog predstavnika od Valentina Inzka.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Ja želim da zajedno uradimo nešto za sve ljude u BiH i svima preporučujem da u tome učestvuju, a oni koji blokiraju znači blokiraju sami sebe", kazao je Schmidt.

Govoreći o krizi u BiH, koja je nastala nametanjem Inzkovog zakona, Schmidt kaže da dobro poznaje krize u BiH. Ističe kako razgovara sa ljudima i da je u političkom smislu važno da sagovornici budu i nosioci vlasti i to će biti.

"Mislim da treba zajednički raditi i zbog toga sam tu. Ja sada posmatram i nakon toga ću pokrenuti neke stvari", kazao je ranije Schmidt za BN TV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije