Četnički zločinac osuo paljbu po Novaku Đokoviću

Radiosarajevo.ba
Četnički zločinac osuo paljbu po Novaku Đokoviću

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković često se na Instagramu i u medijima pohvali svojim prijateljstvom s hrvatskim sportistima, a nekoliko puta se pohvalio i kako prati hrvatske sportiste i navija da ostvare što bolji uspjeh.

Ðoković: Na sve iz regiona gledam isto, ali Hrvati su moji

Za Hrvatsku je navijao i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nakon što je njegova Srbija ispala s turnira, a to su mu zamjerili brojni sugrađani. Jedan od njih je i zloglasni četnički zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan.

Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin

Ratni zločinac koji je u Hrvatskoj osuđen na 13 i pol godina zatvora poslao je pismo srpskim medijima u kojem je Đokovića napao zbog 'hvalospjeva Hrvatima', prenosi Slobodna Dalmacija.

"Ne smijemo istom ‘četkom’ obojiti sve Hrvate. Postoje metode da se prebroje i izdvoje časni i hrabri. Evo, predlažem nedavni video gdje su u hrvatskom Splitu, na rivi, napadnuti tvoji kolege sportisti koji su pozvani u goste, a zatim mučki napadnuti. Slažeš li se, Nole, da samo najgori ljudski ološ bez časti, napada svoje goste?”, stoji u pismu koje je Vasiljković poslao medijima u Srbiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije