Bravo! / Novak Đoković otkrio kome je posvetio proslavu svog 32. rođendana

22. 05. 2019. u 18:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je obilježavanje svog 32. rođendana posvetio djeci Srbije, objavljeno je na stranici Fondacije “Novak Đoković“.

Srbijanski teniser je u tekstu naveo da bi volio biti zapamćen kao teniser koji je pomogao ohrabrenju vjere i transfrormaciji svijeta u bolje mjesto.

“Prije mnogo godina, ja sam bio samo običan šestogodišnjak koji je imao veliki san i nevjerovatnu strast da taj san postane stvarnost. Imao sam sreće da imam porodicu koja je podržala moj san. Imao sam prijatelje koji su bili uz mene svakog dana. Imao sam sjajnog mentora i trenera u Jeleni Genčić, koja me je inspirisala da budem radoznao i podržavala je moju ljubav ka saznanju“, naveo je Đoković, prenosi B92.

On je istakao da je sve to zajedno pomoglo da danas bude najbolji teniser svijeta, a potom je konstatovao da veoma mali broj djece može da se pohvali takvom životnom pričom.

“Moja strast i moj fokus u Fondaciji je da se borim da svako dete u Srbiji uspe da realizuje i svoje najluđe snove. Ja iskreno verujem da je to moguće“, naveo je Đoković.

Potom je podsjetio na riječi Malale Jusufzai, koja je 2014. godine, kao 17-godišnjakinja, dobila Nobelovu nagradu za mir.

“Ona je rekla da jedno dete, jedan nastavnik, jedna knjiga i jedna olovka mogu da promene svet. Saglasan sam sa tim. Obrazovanje zaista može da promeni svet i to želimo da učinimo kroz FOndaciju, da kreiramo bolju budućnost. Prošle nedelje smo prikupili 31.000 dolara za jednu kratku nedelju uoči mog rođendana, ne kroz gala večere i tradicionalne načine prikupljanja sredstava, već kroz online akciju, uz moć društvenih mreža. Sa tim novcem smo opremili i otvorili dva nova obdaništa i dali novim generacijama novu budućnost. Verujte mi kada kažem da njihovi osmesi vrede toga. Ovogodišnji cilj je da prikupimo 32.000 dolara i da otvorimo još jedno obdanište. Udružite vaša srca sa mojim u ovoj misiji“, naveo je Đoković.

NEMA KOMENTARA