Četiri osobe u bolnici: Ljekari sijeku prste promrzlima

Radiosarajevo.ba
Četiri osobe u bolnici: Ljekari sijeku prste promrzlima
/ Anadolija
Četiri osobe zbrinute su posljednjih dana na odjeljenju hirurgije Opće bolnice u Prijepolju zbog promrzlina, od kojih je jedna životno ugrožena.

Kako prenosi Blic, radi se o tri starije žene i jednom muškarcu, te prema riječima ljekara svi oni su zadobili ozbiljne povrede prstiju na rukama i nogama.

"Sigurno je da će kod pojedinih pacijenata morati da se sijeku prsti. Posebno zabrinjava slučaj starice Radmile Kostadinović  koja živi u Srijetežima na samo par stotina metara od grada. O nesretnoj starici nije imao ko da brine pa su je komšije pronašle u snijegu sa teškim smrzotinama", kaže načelnik hiruškog odeljenja dr Zulkefil-Bato Sadović.

Među zbrinutima u prijepoljskoj bolnici je i Hasim Saitović (43), poljoprivrednik  iz sela Šare na Pešterskoj visoravni. Iz Duge Poljane gde je išao u nabavku, on je u večernjim satima krenuo nazad kući, ali ga je na polovini puta zavijao snijeg praćen jakim vjetrom.

"Više od pola sata sam ležao u snijegu dubokom jedan metar. Međutim, uspio sam da se nekako izborim s nevremenom i stignem do komšije koji je odmah pozvao hitnu pomoć", priča Saitović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije