Cetinje poručilo: Bosna 1992 = Ukrajina 2022.

2
Radiosarajevo.ba
Cetinje poručilo: Bosna 1992 = Ukrajina 2022.
Foto: antenam.net / Cetinje poručilo: Bosna 1992 = Ukrajina 2022.

Četrdesetoga dana rata u Ukrajini građani i građanke Cetinja su ponovnim okupljanjem dali podršku herojskom ukrajinskom narodu u borbi za slobodu.

Danas je to obilježeno na poseban način budući da su situaciju u Ukrajini, Cetinjanke i Cetinjani uporedili s ratom u Bosni i Hercegovini te time podsjetili na 30 godina od toga stradanja.

Glavne poruke s transparenata bile su: "Bosna 1992." i "Ukrajina 2022." Pored toga okupljeni su nosili još: "Sarajevo ❤", "Srebrenica is a Scar on the Face of Europe", a pored ukrajinske raširili su i zastavu s ljiljanom.

Bećirović s ambasadorima Kvinte: "BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom"

Bećirović s ambasadorima Kvinte: "BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom"

Minutom šutnje i novom prefarbanom pločom na Trgu Kralja Nikole I odali su počast svim stradalima u ratu, u nadi i želji da su danas prefarbali potonju ploču, piše antenam.net

Pred zgradom bivše Ruske ambasade na Cetinju puštene su himne Bosne i Hercegovine te Ukrajine, koje su okupljeni građani pozdravili burnim aplauzom.

Sve do prekida rata skupovi podrške biće organizovani svaki dan u 17.30h ispred Dvorca kralja Nikole na Cetinju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije