Čanak: Pitanje je vremena kada će u Srbiji biti postavljene rakete dugog dometa

5
Radiosarajevo.ba
Čanak: Pitanje je vremena kada će u Srbiji biti postavljene rakete dugog dometa
Arhiva / Nenad Čanak

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je Vladimir Putin “policijski siledžija sa nuklearnom bombom”.

“Šta još treba da se desi pa da shvatimo da je Putin policijski siledžija sa nuklearnom bombom? Čemberlenovski pristup da Ukrajina nije u NATO-u pa da je ne treba vojno braniti, dovest će do trećeg svjetskog rata, koji je u u stvari već u toku”, rekao je Čanak na tribini u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, prenosi portal Autonomija.

Ocijenio je i da Europska unija i SAD snose odgovornost za sadašnju situaciju u Ukrajini jer su bili uljuljkani u uvjerenju da se u Europi ne može desiti rat.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Dodao je da Europe ne može da bude bez solidarnosti, a ta solidarnost nije davati krov nad glavom i hranu ukrajinskim izbeglicama.

“Treba platititi naftu i evro više po litri, ali ne kupovati naftu od Putina”, kazao je Čanak.

Dodao je da u Srbiji mora da bude ukinuta “ruska obavještajna mreža”, “od Mlađana Đorđevića do Nenada Popovića”.

Dodao je da se poslije svakih izbora se postavlja pitanje ko će u novoj Vladi Srbije biti ruski čovjek, sem Ivice Dačića, koji je “konstanta” i “vokalno-instrumentalno krilo u ruskim službama”.

“Europa se debelo ogriješila o ovaj prostor tako što je u svom birokratskom razmišljanju odlučila da ne primi ovaj dio svijeta u EU i time ga ostavi na otvorenom tržištu za ruske obavještajne službe. Sada je samo pitanje vremena kada će ovdje biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, čije će crveno dugme biti u Moskvi. Onda ćemo opet biti legitimna vojna meta NATO-u”, naveo je Čanak.

Tribinu je organizovala Regionalna akademija za demokratiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije