Buket od 27 bijelih ruža za 27 Matejevih godina: Misa za Splićanina u Beogradu

1
Radiosarajevo.ba
Buket od 27 bijelih ruža za 27 Matejevih godina: Misa za Splićanina u Beogradu
Foto: Printscreen / Ringier / Posljednji ispraćaj za Mateja Periša u Beogradu

Nakon završene mise u crkvi Svetog Ante sanduk sa tijelom Mateja Periša iznijet je ispred crkve gdje beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar zajedno sa patrijarhom srpskim Porfirijem drži misu za tragično preminulog Splićanina.

Ispred crke se nalazi veliki broj građana koji su na početku misa minutom ćutanja odali počast sradalom Mateju.

Većina pristutnih nije mogla da zaustavi suze nakon što je tijelo Splićanina iznijeto ispred crkve, piše Blic.rs.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Nadbiskupija Srbije spremila je buket od 27 bijelih ruža za 27 godina Matejevog života.

Podsjećamo, tijelo Mateja Periša dopremljeno je oko 14 sati u portu crkve Svetog Ante u Beogradu gdje se za pokoj njegove duše održava misa, a potom i ispraćaj za Split gdje će biti sahranjen, piše Blic.rs.

Prisutnim građanima ranije se obratio i otac stradalog mladića Nenad Periš.

"Htio bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio život. Srce koje su mi dali Beograđani za 139 dana pomogli su mi da osjetim ljudsku brigu što u ovim trenucima treba", rekao je Nenad Periš, otac nastradalog Splićanina Mateja Periša, čije je tijelo, nakon skoro pet mjeseci potrage, prekjučer pronađeno kod Ade Huje.

Periš se zahvalio i MUP-u Srbije na "nevjerovatnom poslu". Rekao je da je sa policajcima imao i "ljudski i profesionalan kontakt".

"Hvala svakom policajcu... Zahvalio bih se i MUP-u Hrvatske koji je također odradio nevjerovatan posao i hvala im na tome. Hvala i MUP-u BIH. Hvala svim novinarima, snimateljima... Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovakvim teškim situacijama znate razlike između vijesti i boli", kazao je Periš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije