Budva: Privedene 23 osobe, novi snimci tenzija između policije i okupljenih građana

Radiosarajevo.ba
Budva: Privedene 23 osobe, novi snimci tenzija između policije i okupljenih građana

Veliki broj građana okupio se ispred policijske stanice u Budvi gdje iskazuju nezadovoljstvo povodom hapšenja opštinskih funkcionera. Građani okupljeni ispred CB Budva oborili su kontejnere i policijskim maricama blokirali prilaz zgradi. Oni su bacali petade i vrijeđali policiju koja im nije odgovorila.

Iz Policije Crner Gore saopćili su da su danas u Budvi priveli 23 osobe zbog sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje. Dodali su da je policija u Budvi postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Opštine Budva.

"Na ulazu u zgradu Skupštine Opštine Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su na ulazu onemogućavali policijske službenike da sa Upravnom inspekcijom uđu u prostorije tog objekta. Nakon izdatog upozorenja, a potom i naređenja okupljenim osobama da se raziđu i omoguće izvršenje službene radnje, okupljeni su se oglušili o dato upozorenje i izdato naređenje i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine”, kazali su iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije