Brojni bajkeri oprostili se od Davora koji je u strašnoj nesreći poginuo u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Brojni bajkeri oprostili se od Davora koji je u strašnoj nesreći poginuo u BiH
Foto: Screenshot / Davor Andročec

Davor Andročec, kandidat RTL-ova kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu', život je tragično izgubio u saobraćajnoj nesreći u petak poslijepodne u mjestu Kaoci u Bosni i Hercegovini. 

Sa suprugom Meri sudjelovao je i u prošloj sezoni 'Superpara'. Isticao se predanošću i borbenosti, kao i mladenačkim duhom. U srijedu u Novoj Gradiški stotine prijatelja i članova porodice oprostilo se od voljenog Davora. 

Davor i Meri u braku su bili 30 godina te su dobili četvero djece, a najmlađem je 13 godina. Uvijek su govorili da je tajna njihove dugovječne ljubavi u razgovoru.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Kolege bajkeri su stigli na motorima odati mu počast. U velikoj koloni napravili su krug oko groblja, a kasnije se pridružili ožalošćenoj povorci koja je ispratila Davora na posljednji počinak. 

Djetinjstvo mu je bilo teško. Otac mu je poginuo na motoru kada je imao samo šest mjeseci. S 18 godina otišao je u rat i prošao sva ratišta u Hrvatskoj, a bio je i u Bosni i Hercegovini. Spletom okolnosti njegova majka je otišla dalje svojim životom i preudala se, a brigu o njemu i starijem bratu preuzela je baka pokojnog oca, kojoj je bio neizmjerno zahvalan.

"Bio je neopisivo hrabar, ali pametno hrabar. Bio je promišljen u svakom koraku koji je radio. Za njega nije postojalo nemoguće, samo neću, a to nije bila riječ koju je ikada govorio", kazao je njegov prijatelj i suborac Milenko Bilić, piše portal Direktno.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije