Brnabić: Studenti iz Sarajeva vakcinisali se u Srbiji

1
Radiosarajevo.ba
Brnabić: Studenti iz Sarajeva vakcinisali se u Srbiji
Foto: Arhiv / Anadolija / Vakcinacija u Beogradu

Prema riječima premijerke Srbije, Ane Brnabić, Nacionalno tijelo za vakcinaciju (NITAGtrenutno radi studije i to na osnovu studija proizvođača, iskustava drugih zemalja, ali i iskustva stečenog u Srbiji. 

Brnabić je gostujući na TV Prva kazala da će NITAG do 23. jula dati svoje mišljenje o trećoj dozi Kriznom štabu, nakon čega će Krizni štab dati preporuku građanima, piše Rtv.rs.

Kada je riječ o vakcinaciji, premijerka Srbije kaže da je u ovom trenutku vakcinisano 48,6 posto punoljetnih građana i poručuje kako imunizacija u toj zemlji ide teško i polako.

Navela je da su se Loznica i Kraljevo priključile lokalnim samoupravama gdje je više od 50 posto vakcinisanih, kao i da ima još devet lokalnih samouprava u Srbiji koje su blizu da pređu taj prag.

Studenti iz Sarajeva

"Ali, treba nam više i moramo više da radimo, prije svega sa omladinom", ističe premijerka Srbije.

Također, Brnabić je navela kako su u subotu studenti iz Sarajeva organizovano došli u Srbiju da se vakcinišu, konstatirajući pritom da studenti iz Srbije "tu mogućnost za vakcinaciju ne koriste dovoljno".

"Plašim se narednog talasa", navodi Brnabić  te ukazuje da je velika razlika između sredina gdje je veći broj vakcinisanih, jer tamo zdravstveni sistemi nisu pod pritiskom i koronavirusa a ljudi se ne liječe u bolnicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije