Brnabić: Napraviti društveni dogovor u Srbiji

Anadolija
Brnabić: Napraviti društveni dogovor u Srbiji
Odluke svog tima Vlade Srbije, čiji prioriteti će biti ekonomski razvoj, obrazovanje i digitalizacija, branit ću sa dostojanstvom, izjavila je danas mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

Skupština Srbije počela je danas sa zakašnjenjem sjednicu na čijem dnevnom redu je izbor Vlade Srbije koja će sa Anom Brnabić na čelu imati 22 člana.  

Sjednici, čiji je početak kasnio nešto više od pola sata zbog toga što je ministru rudarstva i energetike Aleksandru Antiću pozlilo, prisustvuju i kandidati za članove Vlade koje je predložila Brnabić.

Sjednicu posmatraju i predstavnici ambasada u Beogradu.

Brnabić je, čitajući ekspoze pred narodnim poslaniima, rekla da će njen tim raditi jedinstveno i zajednički u odbrani svojih stavova i odluka, ali dodala da će najveća odgovornost u svemu biti njena.

"Najveća odgovornost biće na meni, neću se skrivati iza saradnika, redovno ću izvještavati javnost o tome šta namjeravamo, podsticat ću konstruktivnu kritiku i uprkos uvredama u javnom govoru koje su mi već upućene proteklih dana i koje mogu da očekujem i ubuduće, ja ću istinu i činjenice braniti s dostojanstvom i dignitetom", rekla je Brnabić.

Prema njenim riječima, cilj buduće vlade je da napravi društveni dogovor o tome šta je potrebno uraditi kako bi Srbija ušla u red uspješnih država. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije