Bratislav Dikić počeo štrajk glađu

Anadolija
Bratislav Dikić počeo štrajk glađu
Bivši šef srbijanske žandarmerije Bratislav Dikić, koji je osumnjičen za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori za vrijeme izbornog dana u nedjelju, započeo je štrajk glađu i žeđu. To je danas saopštio njegov advokat Milan Petrović.

U Višem sudu u Podgorici je ranije danas počelo saslušanje osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori. Prvi je saslušavan upravo Dikić, a saslušavaju se po prijedlogu Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva u predizbornoj noći uhapšeno je 20 državljana Srbije, među kojima i Bratislav Dikić, bivši šef srbijanske Žandarmerije.

Njega tužilaštvo sumnjiči da je sa Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Mile Đukanovića. Sinđelić je izbjegao hapšenje i policija za njim traga.

Tužilaštvo je nakon saslušanja odredilo zadržavanje do 72 sata za 14 uhapšenih, a šestoro je pušteno nakon saslušanja.

Iz tužilaštva su saopštili da sumnjiče uhapšene da su početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

"Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namjerom da proglase izbornu pobjedu određenih političkih partija", piše u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije