Branislav Borenović odgovorio Bakiru Izetbegoviću

10
Radiosarajevo.ba
Branislav Borenović odgovorio Bakiru Izetbegoviću
Print Screen / Borenović i Izetbegović

Bakir Izetbegović, ali i drugi političari iz stranaka sa sjedištem u FBiH, upotrijebili su teške riječi karakterišući Srpsku pravoslavnu crkvu, navodi se u reakciji Branislava Borenovića, predsjednika Partije demokratskog progresa (PDP).

Borenović kaže da je možda bilo optimistično očekivati da se bošnjački političari suzdrže govora mržnje povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog, piše RTV BN

"Na ovaj veličanstveni dan za srpski pravoslavni rod, uzdržaću se da kažem sve što mislim o njihovim malicioznim komentarima. Samo ću reći – i vi gospodine Izetbegoviću i svi vi ostali koji ste se drznuli da zauzmete stranu koja osporava vjekovno pravo koje imaju poglavari Mitropolije crnogorsko-primorske, učite, jer još nije kasno. Naučite da je pokušaj zaustavljanja ustoličenja mitropolita u Cetinjskom manastiru udar na vjerska prava većine vjernika u Crnoj Gori. Učite istoriju i naučite ko su bili Crnojevići, Petrovići, kojoj su crkvi pripadali i gdje su stolovali", rekao je Borenović.

Gjenero: Odluke Schmidta koriste BiH, građansko društvo može biti njegov saveznik

Gjenero: Odluke Schmidta koriste BiH, građansko društvo može biti njegov saveznik

"Ugledajte se na časnog muftiju beogradskog, čovjeka mira i čujte njegove mudre riječi", rekao je Borenović i poručio im da čitaju šta su povodom ustoličenja mitropolita Joanikija rekli poglavari islamske, rimokatoličke i jevrejske vjerske zajednice u Crnoj Gori.

"I konačno, znajte da vjerujući narod Crne Gore i svih srpskih pravoslavnih zemalja ne treba vašu podršku, niti čestitku za koju vi nemate dovoljno ljudske i duhovne širine, ali nije mudro, zarad sitnih političkih poena, vrijeđati drevnu i svetu instituciju. Neću reći da se sramite, jer da srama imate, bar biste danas ćutali", naglasio je Borenović.

Podsjetimo, predsjednik Stranke demokratske akcije(SDA) Bakir Izetbegović u razgovoru za Hayat TV govorio je o dešavanjima u Crnoj Gori.

On je istaknuo da nije dobro kada se vjera i poitika pomiješaju jer to ide na štetu vjere.

"SPC dva vijeka to radi, to nikome ništa nije dobro donijelo. Formiranje Vlade u Ostrogu, Litije nije ostavilo Crnogorce ravnodušne. Procrnogorska strana će uspijeti zaustaviti dominaciju SPC i prosrpskih stranaka koje ne misle dobro Crnoj Gori i njenim građanima.

Procrnogorske stranke imaju apsolutnu podršku EU i NATO-a. To smo vidjeli i u mnogim drugim primjerima. Najbolji primjer je priznavanje genocida u Srebrenici. Smatram i mislim da će takva politika pobijediti zlo koje se nadvilo iznad Crne Gore", kazao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije