Bosanac krao po Splitu: Uzimao mobitel, novac, frizersku opremu...

4
Fena
Bosanac krao po Splitu: Uzimao mobitel, novac, frizersku opremu...
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u prvih pet mjeseci ove godine na području Splita provalio u trinaest različitih objekata i na taj način ostvario obilježja trinaest kaznenih djela teške krađe, saopćila je u nedjelju PU splitsko-dalmatinska.

Naime, od januara do maja ove godine, 37-godišnjak je tokom noćnih sati na području Splita provaljivao u prodavnice, salone, ugostiteljske objekte, pekaru, fotokopirnicu i jednom u privatno vozilo.

Nakon obavljenih provala, utvrđena je osnovana sumnja da je 37-godišnjak iz objekata otuđio mobitel, novac, alkoholna pića, različitu vrstu odjeće, a iz jednog frizerskog salona otuđio je frizersku opremu i kozmetiku u vrijednosti 8 hiljada kuna (oko dvije hiljade KM).

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

[twitter]https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-hronika/presuda-u-bih-ukrajincima-devet-godina-zatvora-sa-bakomata-skinuli-26-miliona-km/462569[/twitter]

Ukupna materijalna šteta i ostvarena protupravna imovinska korist procjenjuje se na oko 24 hiljade kuna (oko 6 hiljada KM).

"Policijski službenici Druge policijske postaje 8. jula 2022.godine, pronašli su i uhapsili muškarca koji se dovodio u svezu s provalama. Proveli su kriminalističko istraživanje, te su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja trinaest kaznenih djela Teška krađa. Nakon dovršenog istraživanja 37-godišnjak je uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", navodi se u policijskom izvještaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije