Granična policija uhapsila 10 osoba: Traženi zbog droge, krađe, falsifikovanja...

0
Radiosarajevo.ba
Granična policija uhapsila 10 osoba: Traženi zbog droge, krađe, falsifikovanja...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Brčko, 19. juna 2022. godine, uhapsili su M.Z. (1976.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave".

Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko i predat službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17. juna 2022., na letu iz Dortmunda, uhapsili su M.H. (1988.) jer je ustanovljeno da ga potražuju Općinski sud u Gradačcu i Općinski sud u Travniku zbog krivičnih djela 'teška krađa'.

Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Istoga dana, službenici ove jedinice su na letu iz Pariza uhapsili su Ž.K. (1978.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zbog krivičnih djela "zloupotreba službenog položaja" i "krivotvorenje ili uništenje službene isprave".

Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

Također, 17. juna 2022., na letu za Hurgadu, lišena je slobode A.V. (1989.) jer je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". Bh. državljanka je predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17. juna 2022. na letu iz Beča, lišili su slobode A.B. (1982.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 17. juna 2022., na letu iz Memingena, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, su uhapsili S.H. (1978.). Utvrđeno je da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela "porezna utaja – prevara". Državljanin BiH je predat službenicima Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 17. juna 2022., su uhapsili slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Na prijelazu Vardište na ulasku u BiH uhapšen je I.M. (1993.) jer je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Državljanin R. Srbije je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na prijelazu Uvac na izlasku iz naše zemlje uhapšen je D.P. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 16. juna 2022., lišili su slobode M.G. (1993.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 16. juna 2022., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača lišili su slobode D.B. (1981.). Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "komercijalna prevara". Državljanin R. Srbije je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije