Granični policajac osuđen na šest mjeseci zatvora zbog 30 eura

4
Radiosarajevo.ba
Granični policajac osuđen na šest mjeseci zatvora zbog 30 eura
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sud BiH / Ilustracija

Sud Bosne i Hercegovine osudio je na šest mjeseci zatvora pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine Dejana Ivaštanina, jer je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Presuda je rezultat sporazuma koji je optuženi sklopio s Tužilaštvom BiH.

Kako je saopćeno na zvaničnoj web-stranici Suda BiH, Sud je optuženom izrekao mjeru sigurnosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom je optuženom zabranjeno obavljanje dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere sigurnosti.

"Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30 eura. Navedeni iznos optuženi je dužan uplatiti u korist budžeta Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude", navedeno je u presudi.

Optuženi Dejan Ivaštanin kriv je što je kao službena osoba u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije