Na graničnim prijelazima u BiH uhapšeno sedam osoba

0
Radiosarajevo.ba
Na graničnim prijelazima u BiH uhapšeno sedam osoba
Arhiv / Ilustracija

Pripadnici Jedinice granične policije Orašje, 7. februara 2022. godine, uhapsili su A.G. (1968.), državljanku Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „prevara“.

 Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i u toku dana bit će predata nadležnom organu.

Prethodno, 4 i 5. februara 2022., pripadnici ove jedinice su pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje lišili slobode dvojicu državljana BiH. Za DŽ.M. (1995.) ustanovljeno je da ga potražuje Općinski sud u Gračanici zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“, dok je za N.F. (1984.) ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. DŽ.M. je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu, a N.F. službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 4. i 5. februara 2022., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode dvojicu bh. državljana.

Na letu iz Beča slobode je lišen D.D. (1992.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog saobraćaja“ i izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Na letu iz Istanbula lišen je slobode I.B. (1994.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Predat je službenicima MUP-a KS.

Službenici JGP Bijeljina, 4. februara 2022., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača lišili su slobode N.V. (1960.) jer je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanka R. Srbije je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na graničnom prijelazu Gradiška na ulasku u BiH, 4. februara 2022., uhapšena je  N.R. (1966.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Tesliću radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Gradiška, bh. državljanku su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije