Bjegunac iz BiH izazvao stravičnu nesreću u kojoj je poginula majka, a povrijeđeno troje djece

0
Radiosarajevo.ba
Bjegunac iz BiH izazvao stravičnu nesreću u kojoj je poginula majka, a povrijeđeno troje djece
Foto: Tanjug / Nesreća u Bačkom Petrovcu

Vozač Mercedesa koji je pijan izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću kod Bačkog Petrovca, u kojoj je stradala žena (38), a povrijeđeno njeno troje djece i suprug, je bjegunac od pravosuđa Tomislav Petrović (36) zvani Tomo iz Pala.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je policija uhapsila državljanina BiH Ivana Petrovića (36) zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradala jedna osoba, a da je provjerom utvrđeno da su hrvatska vozačka dozvola i lična karta uhapšenog falsifikovani.

Dačić je naveo da je Petrović, za kojim je raspisana međunarodna potjernica BiH i Austrije, uhapšen prije dva dana jer je izazvao saobraćajnu nesreću kod Bačkog Petrovca, a da je zbog sumnje u stvarni identitet, na osnovu obavještenja Interpola Sarajevo, utvrđeno da su hrvatski dokumenti uhapšenog falsifikovani, saopćio je MUP.

Elektroprivreda BiH: Počelo uklanjanje otpada na području hidroelektrana na Neretvi

Elektroprivreda BiH: Počelo uklanjanje otpada na području hidroelektrana na Neretvi

"Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija. Upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obavještenja Interpola Sarajevo, da se radi o državljaninu BiH Tomislavu Petroviću za kojim je raspisana međunarodna potjernica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani", naveo je Dačić.

Glasu Srpske je potvrđeno da je zahvaljujući MUP-u RS otkriveno da se radi o lažnom identitetu.

Bjegunac iz Bosne i Hercegovine uhvaćen u krađi u Njemačkoj

Bjegunac iz Bosne i Hercegovine uhvaćen u krađi u Njemačkoj

Petrović godinama važi za bezbjednosno interesantnu osobu i duže vrijeme je u bjekstvu od pravosuđa BiH. Za njim su raspisane potjernice jer se nije odazvao na izdržavanje kazne od 13 mjeseci zatvora koju mu je izrekao Sud BiH u predmetu "Volan", za organizovani kriminal u vezi s krađama vozila.

Nedostupan je i Osnovnom sudu u Sokocu koji je protiv Petrovića potvrdio optužnicu za napad na policaja na Palama u septembru 2022. godine, kada je uhapšen zajedno s jednim od najtraženijih bjegunaca Europske unije Mladenom Samardžijom.

Osumnjičen je i u okviru akcije "Spartakus" kojom je obuhvaćeno više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije