Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu
Foto: Shutterstock / Hapšenje/Ilustracija

Njemačke vlasti saopštile su danas da su uhapšeni Denis Eler (31), državljanin Bosne i Hercegovine i Zećir Bećiri (27) iz Kosova nakon uspješne saradnje sa turskim vlastima.

Riječ je bjeguncima sa njemačke psihijatrijske klinike u bavarskom Štraubingu koji su 17. augusta sa još dvojicom njemačkih državljana pobjegli nakon što su inscenirali talačku krizu. Naime, kako prenose njemački mediji, njih dvojica su locirana na potpuno neočekivanoma mjestu: migrantskom centru na tromeđi Turske, Grčke i Bugarske.

Dalje se navodi da su rukovodioci migrantskog centra u gradu Edirne primijetili dvojicu migranata sa neobičnim porijeklom, tačnije, nisu dolazili iz uobičajenih zemalja odakle je većina migranata. Tek nakon što su ih legitimisali i detaljno provjerili shvatili su da se radi o bjeguncima koje traže njemačke vlasti te da za njima postoji aktivna potjernica.

Uvjerljiv poraz Zmajeva u Nizozemskoj na startu Lige nacija

Uvjerljiv poraz Zmajeva u Nizozemskoj na startu Lige nacija

Denis Eler je u subotu, 7. septembra, deportovan u Njemačku i već je sproveden u zatvor u Bavarskoj, dok se Bećiri nalazi u pritvoru gdje čeka na deportaciju.

Podsjetimo, prije tri sedmice su pobjegla četiri osuđenika iz Psihijatrijske ustanove "Lerhenhajd" u bavarskom gradu Štraubingu, u kojoj se liječe lica koja imaju psihološke i probleme zavisnosti. Oni su pobjegli tako što su natjerali jednog člana osoblja te psihijatrijske ustanove da im otvori kapiju.

Nijemci uhapsili bjegunca iz BiH: Čeka ga zatvorska kazna koju treba da odsluži?

Nijemci uhapsili bjegunca iz BiH: Čeka ga zatvorska kazna koju treba da odsluži?

U saopštenju policije se navodi da su pobjegli 31-godišnji državljanin BiH Denis Eler (31), Kilborn Moric (28) iz Njemačke, Jirimijas Angelo (28), takođe iz Njemačke i Bećiri Zećir (27) iz Kosova. Dvojica su u klinici zbog droge, a druga dvojica zbog krađe, rekao je portparol policije.

Hapšenjem Elera i Bećirija svi bjegunci sui za rešetaka jer su dvojica Nijemaca prethodno uhapšeni u Austriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije