Bizarna nesreća u Srbiji: Konj udario dječaka i teško ga povrijedio

6
Radiosarajevo.ba
Bizarna nesreća u Srbiji: Konj udario dječaka i teško ga povrijedio
FOTO: Fena / Bosanski brdiski konji

Jučer je u gradu Kikindi u Srbiji došlo do jedne posve bizarne nesreće u kojoj je teško povrijeđen maloljetni N. M. (17), kojeg je udario konj.

Kako Novosti saznaju, nesreća se dogodila u Ruskom Selu, a tinejdžer je u Opštu bolnicu u ovom gradu stigao popodne sa teškim tjelesnim povredama, pa je odmah operisan i trenutno se nalazi u intezivnoj njezi.

"Ovaj mladi pacijent zadobio je teške tjelesne povrede kičme, jetre i bubrega. Zbog ozbiljnosti povreda hitno je operisan i sada se nalazi u jedinci Intezivne njege. Njegovo stanje trenutno je stabilno, ali se neprestano prati", rekli su ljekari.

Policijska akcija "Kalibar": Uhapšena jedna osoba, zaplijenjena veća količina oružja

Policijska akcija "Kalibar": Uhapšena jedna osoba, zaplijenjena veća količina oružja

Zasad nije poznato da li je mladić povrijeđen kod kuće, na terenu odakle je kolona konjanika donijela badnjak u centar grada, u portu Srpske pravoslavne crkve Svetog Nikole ili, eventualno, pored crkve, nakon obreda paljenja badnjaka.

Zasad se samo zna da je povređeni tinejdžer u bolnicu stigao tokom popodneva, prije nego što je kod hrama u centru grada zapaljen badnjak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije