Bizarna nesreća kod Zagreba: Skrivio udes, izašao iz vozila pa ga udario auto. U sve se zabio kamion

0
Radiosarajevo.ba
Bizarna nesreća kod Zagreba: Skrivio udes, izašao iz vozila pa ga udario auto. U sve se zabio kamion
Foto: Slobodna Bosna / Hrvatska policija/Ilustracija

Krš i lom jučer ujutro na zagrebačkoj obilaznici kod Jakuševca.

U svega nekoliko trenutaka došlo je do lančanog sudara u kojem su sudjelovala četiri vozila, tri automobila i jedan kamion. Srećom, niko nije smrtno stradao, dok je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena.

Sve se zbilo oko 5.45 jučer ujutro kada je mladić (21) vozeći Audi zagrebačkom obilaznicom dolaskom do 30. kilometra od čvora Jakuševec zbog nedržanja potrebnog razmaka naletio na Opel 33-godišnjakinje koja je vozila ispred njega. Opel se od siline udara počeo nekontrolirano kretati te je naposljetku udario u zaštitnu ogradu i rubnjak, navodi zagrebačka policija.

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

"Lični automobil kojim je upravljao 21-godišnjak se nakon rotacije i nekontroliranog kretanja zaustavio u lijevoj traci, a nakon čega je vozač izašao iz vozila te se uputio pješice prema lijevoj traci južnog kolnika autoceste A3", dodaju.

Na mladića je u tom trenutku naletjela Škoda slovenskih registarskih tablica koju je vozio 27-godišnjak. Od naleta pješak je odbačen dijelom na meki teren, a dijelom na lijevu prometnu traku. No, tu nesreći nije bilo kraja. Na sve je naletio i neoprezni vozač kamiona i to bez vozačke dozvole važeće kategorije, piše portal Večernji list.

"Prije sticanja prava na upravljanje vozilom, 46-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, sjevernim kolnikom autoceste A3, u smjeru zapada, te obzirom da nije prilagodio brzinu kretanja vozila situaciju u prometu, naletio je na automobil marke Audi zagrebačkih registarskih tablica", dodaje policija.

U saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je 21-godišnjak te mu je medicinska pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, dok je 33-godišnjoj vozačici medicinska pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše povrijeđena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije