Oglasili se iz MUP-a: U dvije nesreće u Sarajevu teško povrijeđene dvije pješakinje

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz MUP-a: U dvije nesreće u Sarajevu teško povrijeđene dvije pješakinje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija (Nije prikazan događaj iz teksta)

U Sarajevu su se 22. novembra 2023. dogodile dvije saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđene dvije starije žene.

O svemu su se danas oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Kako navode, prva nesreća dogodila se u 09.20 sati na kolovozu ulice Put Mladih Muslimana, područje općine Stari Grad Sarajevo.

"Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje H.P., rođena 1953. godine, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila Fiat Punto, kojim je upravljao D.O., rođen 1954.godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu.

Vozač autobusa koji je išao iz Sarajeva za Hamburg pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

Vozač autobusa koji je išao iz Sarajeva za Hamburg pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura karlice) zadobila je 70-godišnjakinja, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije  MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke", objašnjavaju u MUP-u.

Potom, tri sata kasnije - u 12.15 sati - na kolovozu raskrsnice ulica G transverzala-Janka Jolovića-Bulevar branilaca Dobrinje, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se nova saobraćajna nezgoda.

U nepuni sat dvije nesreće u Tuzli: Povrijeđene pješakinje, zadobile su teške povrede

U nepuni sat dvije nesreće u Tuzli: Povrijeđene pješakinje, zadobile su teške povrede

"Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje S.G., rođena 1949. godine, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila Citroen, kojim je upravljao Z.V., rođen 1957. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura desne podlaktice) zadobila je 66-godišnjakinja, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije  MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke", zaključuju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije