U nepuni sat dvije nesreće u Tuzli: Povrijeđene pješakinje, zadobile su teške povrede

0
Radiosarajevo.ba
U nepuni sat dvije nesreće u Tuzli: Povrijeđene pješakinje, zadobile su teške povrede
Foto: MUP TK / MUP TK / Ilustracija

U nepuni sat, u utorak 21. novembra, u Tuzli su se dogodile dvije saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđene dvije pješakinje.

Oko 16.05 sati u ulici Bosne Srebrene, u neposrednoj blizini Međugradske autobuske stanice, automobil Škoda Octavia, kojim je upravljao A. M. (49), iz Tuzle, udario je pješakinju M. S. (46), također iz Tuzle.

Povrijeđena je sanitetskim vozilom SHMP Tuzla, nakon ukazane pomoći, prevezena u tuzlansku bolnicu, gdje su na Klinici za hirurgiju i Klinici za ortopediju kod 46-godišnjakinje konstatovane teške povrede te je zadržana na daljem liječenju u Klinici za ortopediju.

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

U 16.50 sati dežurni medicinar SHMP Tuzla, prijavio je da je u naselju Šićki brod došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđena pješakinja.

Policajci su izašli na mjesto događaja te su utvrdili da je istog dana oko 16.40 sati, u Ulici 21 aprila do broja 31, vozilo Renault Kangoo, kojim je upravljao D. N. (21) iz Tuzle udario pješakinju F. B. (74), također iz Tuzle.

Povrijeđena je sanitetskim vozilom SHMP Tuzla prevezena u također u tuzlanskog bolnicu. U klinici za hirurgiju dežurni ljekar je kod 74-godišnjakinje konstatovao lake povrede, dok je u Klinici za ortopediju dežurni ljekar kod pješakinje konstatovao teške povrede.

Starica je zadržana na bolničkom liječenju.

Uviđaje su obavili pripadnici MUP-a TK, koji su još jednom uputili apel vozačima.

"Uprava policije MUP TK-a apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako vozače, tako i pješake, da poštuju saobraćajne propise vodeći računa i o vremenskim uvjetima koji otežavaju sudjelovanje u saobraćaju", saopćeno je iz MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije