Bivši fudbaler će u zatvor jer je snimao seksualni odnos s Tinom Katanić

4
Radiosarajevo.ba
Bivši fudbaler će u zatvor jer je snimao seksualni odnos s Tinom Katanić
FOTO: Facebook / Tina Katanić

Bivši fudbaler nižerazrednog kluba Domagoj R. (28), koji je 2015. mobitelom snimao manekenku Tinu Katanić tokom spolnog odnosa s dvojicom prijatelja te nakon toga istu proslijedio trećoj osobi, pravomoćno je osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora.

Mučni slučaj tako je konačno dobio i pravosudni epilog. Domagoj R. duže je vrijeme izbjegavao hrvatsko tužilaštvo pa je za njim 2016. i 2017. raspisana sudska potjernica, a potom 2018. i europski nalog temeljem kojeg je lani izručen Hrvatskoj iz Njemačke.

Sud je u konačnici Domagoja R., osim zbog neovlaštenog slikovnog snimanja manekenke, osudio još i za krivotvorenje isprava te za prevaru jer je od prijatelja uzeo pasoš i u njegovo ime sklapao pretplatničke ugovore s teleoperaterima, a dobivene mobitele je prodavao krpajući dugove.

"Budite svjesni": Upaljen žuti meteoalarm za dijelove BiH

"Budite svjesni": Upaljen žuti meteoalarm za dijelove BiH

Također, mora nadoknaditi i oko pet hiljada KM jer je oštetio firme Tele2 i Vip net, ali je zato oslobođen plaćanja sudskih troškova kao i advokata po službenoj dužnosti. Za odslužiti još ima oko 15 mjeseci jer mu je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Sam sudski postupak, inače, nije prošao glatko. Na prvoj raspravi je negirao krivicu te odmah potom otkazao punomoć svom advokatu. Zatim mu je postavljen branitelj po službenoj dužnosti, nakon čega je opet izabrao novoga. Potom je na idućem ročištu, nakon što je saslušana Tina Katanić i Marko K., odbrana predložila grafološko vještačenje njegovog rukopisa pa je vještak grafolog Darinka Tratnik izuzela rukopis za potrebe vještačenja da bi već na idućoj raspravi zatražio izuzeće i vještakinje, i tužitelja, i raspravne sutkinje.

Ostatak teksta možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije