Putljo iz Zenice pretukao supružnike jer žena nije htjela imati seks s njim

4
Radiosarajevo.ba
Putljo iz Zenice pretukao supružnike jer žena nije htjela imati seks s njim
FOTO: Avaz / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Mirsad Mehić (55) zvani Putljo iz Zenice osuđen je pravosnažno na tri godine robije po optužnici u kojoj je navedeno da je jednoj ženi ponudio seks, a kada ga je ona odbila, tukao je i nju i njenog supruga.

Ono što je zanimljivo jeste da je Mehić niz puta bio u sukobu sa zakonom, ali mu je Kantonalni sud u Zenici, po njegovoj žalbi, za dvije godine smanjio prvostepenu presudu zeničkog Opštinskog suda, koji ga je bio osudio na pet godina.

"On je i prije ove presude osuđivan 14 puta zbog krivičnih djela kao što su nasilničko ponašanje, teška krađa i drugo", rekli su sagovornici Nezavisnih novina".

U najnovijoj, u nizu presuda koje Mehić ima iza sebe, navodi se da je bio nasilan, te lakše povrijedio dvije osobe. On je, dodaje se, 22. septembra 2020. godine u Zenici iskazao naročito drsko i bezobzirno ponašanje.

"Tog dana on je G.A., kad je ona prišla na šalter pekare u namjeri da kupi hranu, rekao: 'Nudim ti dobar seks', na šta mu je ona odgovorila da se odmakne", ističe se u optužnici po kojoj je proglašen krivim.

Potom ju je, dodaje se, udario u glavu i stomak, u čemu ga je nakon toga pokušao spriječiti M.J., suprug G.A.

"Nakon toga Mehić je udario staklenom flašom u glavu M.J.", ističe se u optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Poslije toga, sudeći po optužnici, Mehić se iznova okomio na ženu.

"Rukama je ponovo uhvatio G.A. za kosu i oborio je i vukao po trotoaru", naglašava se u optužnici.

U ovom napadu, dodaje se, G.A. je zadobila lakše povrede, odnosno ogrebotine kože desnog kuka i koljena, a lakše je povrijeđen i njen suprug M.J., koji je imao rane iznad lijeve obrve.

"Mehić je nakon dolaska policijske patrole nastavio psovati, ali su ga oni uspjeli uhapsiti", ističe se u optužnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije