Bio je vojnik, a sada odgajatelj u vrtiću: Posao iskreniji od bilo čega drugog

5
Radiosarajevo.ba
Bio je vojnik, a sada odgajatelj u vrtiću: Posao iskreniji od bilo čega drugog
FOTO: Facebook / Petar Novak

Petar Novak iz Hrvatske ima zanimljivu priču: napustio je vojsku i zaposlio se kao odgojitelj u dječjem vrtiću.

"Još kao dvogodišnjak patio sam od strašnog bronhitisa, pa smo dvije godine zaredom velik dio godine proveli na Krku, a poslije smo nastavili odlaziti na klasična ljetovanja. Još od tog vremena obožavam ovu klimu, a posebno sam je zavolio kad sam bio u vojsci u Zadru. Tu sam zapečatio odluku da moram živjeti u Dalmaciji", rekao je Petar za 24sata.hr.

Nije se odlučio za fakultet, već vojsku. Nakon nekoliko godina tu, zaključio je da to nije za njega.

"Ne, nije bilo problema niti se nešto loše dogodilo, jednostavno je došlo do prekida interesa. Dok sam razmišljao što ću dalje, odlučio sam volontirati. U Belišću super posao radi udruga Zvono, koja se bavi djecom s teškoćama u razvoju. Ondje sam postao osobni asistent, a kako su me djeca dobro prihvatila, kao i ja njih, pala je odluka na profesiju odgojitelja. Iako to nije jednostavan posao, mnogo je ugodniji, iskreniji i neviniji od bilo čega drugog. Nakon završetka studija htio sam otići još južnije od Zadra, tako da je izbor nekako logično pao na Split, odnosno Kaštela", priča Petar.

Ovaj vrtić ga je prvi kontaktirao i zato se tu zadržao godinama.

"Ponekad mi se čini da sam ovdje tri dana, a ne tri godine. Temperament je potpuno drukčiji, pola vremena je sve opušteno, a pola sve ubrzano. Klima je fantastična, a kamo god da idete u krugu od sto kilometara, stalno se nešto novo može vidjeti, istraživati, uživati u pogledu. Ima toliko gradova, otoka, zabačenih mjesta, stalno idemo na izlete, uvijek naiđemo na nešto što očarava, neko uzbuđenje... Držim da su me ljudi prihvatili, ja njih pogotovo, a to se posebno odnosi na radnu sredinu, gdje kolegicama dobro dođe netko za malo ‘muških’, fizičkih poslova kad zatreba. Nije bilo nikakvih predrasuda, dali su mi šansu iako im je u početku bilo neobično imati odgojitelja“, ispričao je Petar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije