Bravo / Lijepa priča: Dobri ljudi uložili ogromne napore da iz surovih uslova spase psiće

15. 01. 2021. u 16:00:00 B. T.

Shares: 889

Da na svaki poziv odreaguju sa maksimalnom odgovornošću i da na svakoj intervenciji daju 100 posto svojih mogućnosti -  i u slučajevima kada se ne radi o ljudskim životima, dokazali su jablanički spasioci

Naime, Gorska služba spašavanja iz ovoga grada u saradnji sa Civilnom zaštitom Općine Jablanica danas je spasila dva šteneta iz kanjona Neretve. Nakon potrage u surovim uslovima, pronađeni su u stijenama ispod sportske dvorane. 

Kako je za portal Radiosarajevo.ba ispričao Ajdin Jašarević, načelnik jablaničkog GSS-a, sinoć su dobili dojavu građana da se u kanjonu rijeke čuje lavež. 

"Jutros smo do njih pokušali doći čamcem Civilne zaštite, ali nismo uspjeli, zbog rekonstrukcije mosta. Ipak, uspjeli smo kopnenim putem i našli smo dav šteneta", kazao nam je Jašarević, koji pretpostavlja da su dva preslatka mališana tu boravila nekoliko dana. 

Nakon što su spašeni, za njih će se dalje pobrinuti jedna organizacija iz Mostara koja ih je preuzela i koja će ih smjestiti u azil.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)