Biljana (13) inspiracija bolesnoj djeci: Pokažite da ste jaki, svima u inat

Radiosarajevo.ba
Biljana (13) inspiracija bolesnoj djeci: Pokažite da ste jaki, svima u inat
Biljani Stojković (13), tinejdžerki iz Subotice, je zbog karcinoma kostiju amputirana lijeva potkoljenica.

Borbu s opakom bolešću započela je 2012. godine.

Zbog bolova je molila ljekare da joj odsijeku nogu, a kako izgleda život sa protezom detaljno je opisala u jednom od svojih video blogova na YouTube kanalu "I Create My Life" gdje ima više od 53.000 pratilaca.

Video "Sve o mojoj nozi i protezi" pregledan je 823.300 puta, a od kada je upoznala Nika Vujićića, svjetski poznatog motivacionog govornika, pomogla je mnogima da se uhvate u koštac s problemima.

Svoju popularnost koristi na društvenim mrežama da bi pomogla bolesnoj djeci. 

"Bolesnoj djeci bih poručila da se sve dešava sa razlogom. Moraju da pokušaju da ne izgube sebe u toj borbi i u inat svima, u inat doktorima koji govore da nije moguće da metastaza nestane, u inat roditeljima koji plaču. Svima u inat, da pokažu da su jači od onoga što misle da jesu, jer imaju dva izbora. Jedan je da nastave dalje i da idu samo naprijed, a drugi je da se nađu u ćorsokaku u kome ih čeka nešto najgore", kaže devojčica koja je izabrala da uvijek ide naprijed.

Biljana je zahvalna za svu podršku koju je imala u teškim trenucima, za podršku koju sada dobija za trud koji ulaže u svoje aktivnosti, a najveću zahvalnost na svemu duguje svojim roditeljima, Miroljubu i Dragani.

Biljana, djevojčica koja pomjera sopstvene granice, vjeruje da nisu djeca nikada problem, već su upravo njihovi roditelji ti koji ne umiju da se postave pravilno.

"Od komentara u medijima i na društvenim mrežama do samog odnosa s djecom, pojedini odrasli imaju pogrešan pristup. Komentarišu da ima gorih priča od mojih, a da se ne piše o njima. Istina je, ima mnogo težih priča i djece koje su prošla gore stvari od mene, ali oni nisu odlučili da idu putem kojim ja idem. To je stvar izbora", kazala je Biljana za srbijanski Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije