Beograđanka o dolasku rodbine ljeti: "Hranimo ih i šetamo, a ne znamo kako izgleda njihova kuća"

10
Radiosarajevo.ba
Beograđanka o dolasku rodbine ljeti: "Hranimo ih i šetamo, a ne znamo kako izgleda njihova kuća"
Foto: Pexels / Porodica

U toku je sezona godišnjih odmora pa većina građana letnje dane koristi da provede na ljetovanju ili ipak na nekoj drugoj destinaciji u okviru šire ili uže familije.

Iskustva mnogih govore da se većina rođaka upravo i okuplja samo za vrijeme godišnjih odmora ili praznika kada i koriste priliku da odu jedni kod drugih.

Međutim, jedna Beograđanka je na Twitteru podijelila svoje neprijatno iskustvo koje iz godine u godinu ima sa rođacima.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Porazno istraživanje u Srbiji: Koje nacije mladi najviše mrze?

Porazno istraživanje u Srbiji: Koje nacije mladi najviše mrze?

"Svake godine tokom ljeta pet, deset rođaka dolaze kod nas na pet, deset dana odmora, hranimo ih, šetamo i zabavljamo, a da mi uopšte ne znamo kako njihove kuće izgledaju i niko tu ne vidi ništa čudno, sve okej", naisala je ona.

Ovaj tweet pokrenuo je lavinu komentara njenih pratioca koji su pisali kakva iskustva oni imaju sa rođacima.

"Imali smo i mi tako rodbinu koja se školovala, lječila, završavala ko zna šta po Beogradu dok su mi baba i deda bili živi. Kada su umrli, a moja kćerka ostala sama sa mnom, odjedanput su se svi izgubili. Sada kada sam odrastao i na tom placu imamo zgradu, probali ponovo", piše u prvom komentaru:

"To se zove sezonska rodbina i hvala Bogu više je nemam, a i dalje sam na moru...", navodi se u drugom, piše Blic.rs.

"Dok su mi baba i deda bili živi svake godine krajem jula dolazili su kod njih dva ujaka i tetka sa cijelim porodicama na po nekoliko nedelja. Živjeli daleko, a išlo se prvo dvije sedmice na more, pa onda svi okup. Najljepši period djetinstva. Baba i deda bili samo po jednom kod svakog", napisao je jedan korisnik:

"Pitam se šta li je baba mislila o tome osim što su njena djeca ili rođene sestre i braća, tada se ne računa, to svi volimo."

"Imali smo i mi jednu takvu kuću. Svi su bili dobrodošli i rodbina i putnici namjernici. Jednostavno oni su voljeli da ugoste, skromno, ali uvijek. Nisu voljeli da idu od svoje kuće i bili su i još uvijek su gostoprimljivi. Mi smo uvijek kao djeca kuću zvali hotel promaha", navodi se u jednom od komentara, a autorica tweeta je odgovorila:

"I moji gosti misle da volimo da ugostimo jer smo uvijek ljubazni."

"Užas, nama su dolazili. Bude haos u kući pa sam jedne godine poslala link od hotela u blizini, došli tad i nikad više."

Tweet Beograđanke
Foto: Twitter : Tweet Beograđanke

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije