Srbija / Beograđani negoduju zbog odluke o promjeni naziva ulica: Sarajevska, bre!

27. 07. 2020. u 22:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon što je objavljeno da vlasti u Beogradu planiraju promijeniti imena ulica dobijena po mjestima i gradovima bivše Jugoslavije, među kojima je i Sarajevska ulica, Beograđani su putem društvenih mreža izrazili svoje nezadovoljstvo.

Tako je na društvenim mrežama objavljena fotrografija sa grafitom na zidu zgrade na kojem piše "Sarajevska bre!". 

Brojni Beograđani oštro su reagirali na ovu odluku. 

Podsjetimo, prema odluci beogradskih vlasti, bit će promijenjeni i nazivi ulica Mostarska, Zenička, Porečka, Hvarska, Hrvatska, Splitska, Podravska, Bjelovarska, Šibenička, Ljubljanska, Bledska, Bosanska, Mariborska, Celjska, Lopudska, Murska.

Kako je pojasnio ovu odluku, zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da ulice u Beogradu trebaju nositi nazive ljudi koji su zadužili Srbiju, kao i po prijateljskim zemljama i narodima, te onima koji su zadužili čovječanstvo. 

"Zato ćemo nastaviti da mijenjamo imena svih ulica koje nose naziv po onima koji više nemaju veze sa Srbijom, kao i po sredinama u kojima bilo šta što dolazi iz Srbije nije dobrodošlo", kazao je Vesić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA