Beograd: Policija krenula u juriš na građane, počela hapšenja - rastjerani demonstranti

7
Radiosarajevo.ba
Beograd: Policija krenula u juriš na građane, počela hapšenja - rastjerani demonstranti
Foto: PrtScr / Dramatično na ulicama Beograda

Dramatična je situacija večeras, 24. decembra, na ulicama u Beogradu, gdje se odvija veliki protest građana i opozicije ispred sjedišta Republičke izborne komisije (RIK), ali i Skupštine grada u koju su građani pokušali ući.

Zahtjev okupljenih je da se ponište izbori i raspišu novi zbog ogromnih nepravilnosti. A, kako javljaju reporteri Nova.rs, velike policijske snage u jednom trenutku krenule su na građane ispred Skupštine.

Oni su potisnuli građane koji su se našli kod Skupštine grada Beograda. Blic javlja da je uhapšeno 30 osoba, te da je više policajaca povrijeđeno.

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

Kako se moglo vidjeti na snimcima reporterske ekipe Al Jazeere, policija je obarala građane, hapsila, bacala suzavac...

Večeras su u blizini ambasade Republike Češke uhapšena i četiri studenta. "Oni su uvedeni u civilini automobil. To su bili neki maskirani i naoružani ljudi. Moramo u narednih pola sata da vidimo gdje su", rekla je za Novu profesorica Biljana Stojković, koja je i koopredsjedavajuća stranke "Zajedno".

Policija je izašla nakon što je ispred Skupštine grada Beograda došlo do komešanja, a u jednom trenutku su poletjele kamenice. Policija je odgovorila tako što je na okupljene građane bacila suzavac i dimne bombe. Okupljeni građani skandiraju: "Mi vas plaćamo".

[twitter]https://twitter.com/i/broadcasts/1ypKdkywAPyxW[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije