Beograd: Pogledajte policijsku akciju upada u kuću i hapšenja 10 osoba zbog heroina

0
Radiosarajevo.ba
Beograd: Pogledajte policijsku akciju upada u kuću i hapšenja 10 osoba zbog heroina
Foto: MUP Srbija / Pogledajte policijsku akciju upada u kuću i hapšenja 10 osoba zbog heroina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu zaplijenili su oko 400 grama heroina i uhapsili 10 članova kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Na snimku hapšenja može se vidjeti policija koja munjevitom brzinom upada na privatno imanje gdje su se nalazili osumnjičeni. Uprkos tome što su ih čuvali psi, policija je preskočila ogradu i obavila svoj dio posla.

Vidi se i kako se pripadnici policije penju na sprat, a potom stavljaju lisice osumnjičenom, držeći mu nogu na leđima. Još jedan osumnjičeni ležao je sa lisicama u dvorištu.

Uhapšeni su: M. Đ. (32), M. M. (21), V. S. (23), N. A. (23), M. R. (24), S. I. (27), kao i N. A. (27), Z. P. (21), A. L. (29) i I. Đ. (40).

Policijski službenici su pretresom stanova i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste na više lokacija na teritoriji Zemuna pronašli i zaplijenili oko 400 grama heroina koji je bio pripremljen za dalju prodaju.

Sumnja se da su članovi kriminalne grupe preprodavali narkotike u Zemunu. U akciji je zaplijenjen i pištolj, pa će protiv dvadesetsedmogodišnjeg muškarca biti podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije