Beograd: Nikolić i Vučić počeli sastanak o referendumu u RS-u

Radiosarajevo.ba
Beograd: Nikolić i Vučić počeli sastanak o referendumu u RS-u
Predsjednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, počeli su danas u zgradi Predsjedništva Srbije, sastanak s najvišim zvaničnicima Republike Srpske kako bi razmotrili situaciju u vezi s održavanjem referenduma u RS-u.
Nikolić i Vučić su se sastali s članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, koji je i prvi stigao na sastanak, zatim predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, predsjednicom Vlade RS-a Željkom Cvijanović i predsjednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Podsjećamo, Vučić je razmatrao i mogućnost da ne dođe na sastanak, jer su političari iz BiH i RS-a odluke donijeli unaprijed, a stavove, suprotno dogovorenom, iznijeli u javnost i dodao da je sastanak, s obzirom na to, "mogao biti i preskočen".

"Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost šta je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rješenja, kojima je narod oduševljen", poručio je Vučić uoči današnjeg sastanka državnog vrha Srbije s liderima Srba iz Sarajeva i Banje Luke o referendumu o Danu Srpske.

Dodao je da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stavovima, neki iznijeli svoje odluke, i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost da iznese svoje mišljenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije