Beograd mijenja pravila: Kazne na šoferšajbnama odlaze u prošlost

Radiosarajevo.ba
Beograd mijenja pravila: Kazne na šoferšajbnama odlaze u prošlost
Foto: Blic.rs / Prelazak na elektronske modele

Kazne, odnosno dnevne parking karte na šoferšajbnama od ponedjeljka i definitivno odlaze u prošlost u Beogradu, pošto će kontrolori ubuduće izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Od 3. augusta “Parking servis”, na osnovu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, koju je nedavno usvojila Skupština grada Beograda, praktično kreće sa uvođenjem novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja - eParking.

"Cilj prelaska na novi sistem jeste digitalizacija rada i poslovanja „Parking servisa“ u okviru eUprave i promocije Beograda kao „pametnog grada“", objašnjavaju za Blic iz “Parking servisa”.

Ali, kako će ta promjena izgledati u praksi?

Vozači koji, na primjer, nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su eventualno prekoračili vrijeme dozvoljenog parkiranja, neće više zaticati dnevne parking karte (kazne) na šoferšajbnama, već će ih dobijati na kućnu adresu ili će o njima moći da se informišu na sajtu “Parking servisa”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije