Bečić kandidovan za predsjednika Skupštine, Krivokapić mandatar

1
Anadolija
Bečić kandidovan za predsjednika Skupštine, Krivokapić mandatar
Foto: AA / Skupština Crne Gore

Tri opoziciona saveza u Crnoj Gori najavila su danas da će lider koalicije Mir je naša nacija Aleksa Bečić biti kandidovan za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici crnogorskog parlamenta najavljeno je i da će lider opozicionog saveza Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić biti mandatar za novi sastav Vlade.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da opozicija neće dovesti u pitanje pobjedu na parlamentarnim izborima.

"Nas ne interesuju fotelje, nego samo budućnost Crne Gore i svih njenih građana. Tražimo i predlažemo da danas bude izabran Bećić za predsjednika Skupštine i da sa 41 poslanikom posvjedočimo da će Krivokapić biti mandatar buduće vlade“, kazao je Knežević.

Bečić je kazao da opozicija na izborima nije pobijedila da bi se dijelila i svađala. On je kazao da opoziciona pobjeda znači, kako tvrdi, okretanje novog lista i izdizanja iznad podjela.

"To je put koji garantuje sigurnu budućnost Crne Gore. Pregovori vođeni do današnjeg dana su odisali onim što je konstruktivnost i kooperativnost i doprinos da dođemo do rješenja. Kadrovska pitanja su složena i obuhvatna i treba im pristupiti sa posebnom dozom osjetljivosti", rekao je Bečić.

Skupština Crne Gore je danas verifikovala mandate poslanicima izabranim na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Koalicija Odlučno - Demokratska partija socijalista - Milo Đukanović osvojila 30 mandata, opoziciona koalicija Za budućnost Crne Gore osvojila je 27 poslaničkih mjesta, koalicija Mir je naša nacija 10 poslaničkih mjesta, a opozicioni savez Crno na bijelo ima četiri poslanika.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imaće po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija dva. U crnogorskom parlamentu po jednog predstavnika imaće Albanska lista Sada je vrijeme i koalicija Jednoglasno.

Početku sjednice tokom kojeg je intonirana državna himna nisu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije