Bati Živojinoviću hitno operirana noga

Radiosarajevo.ba
Bati Živojinoviću hitno operirana noga
/ Kurir, Bata Živojinović
Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović (82) zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prije nekoliko dana hitno je prebačen u KBC „Dr. Dragiša Mišović - Dedinje“.

Tu je operiran i trenutno se oporavlja u toj bolnici, javljaju srbijanski mediji.

Prema nepotvrđenim informacijama, popularni Valter imao je problem s gangrenom koja je uzela maha, pa je odlučeno da se iz bolnice „Sveti Sava“ prebaci na Dedinje. Ljekari KBC su potom odlučili da Bata treba biti podvrgnut hirurškom zahvatu, što je i urađeno poslije odobrenja porodice.

"Bata je dobro. Njegovo stanje je stabilno i čekamo kako će dalje teći oporavak", kazala je njegova kćerka Jelena za Kurir.

Podsjetimo, Bata Živojinović je zbog ozbiljnih problema s gangrenom 2011. otišao na Kubu da se liječi, a njegovo stanje je poslije toga bilo mnogo bolje. Živojinović je nekoliko godina pre toga doživio srčani udar, a poslije Kube i moždani. Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nedavno je ponovo hospitaliziran u bolnici „Sveti Sava“ i bio je na odjeljenju intenzivne njege.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije