Srbija / Autobusi će autoputem "Miloš Veliki" voziti tek za godinu: Razlog je nevjerovatan

21. 08. 2019. u 08:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 35

Da bi autobusi mogli da promjene trasu i voze novim autoputem "Miloš Veliki" u Srbiji, morat će da sačekaju sljedeću godinu, jer se prema važećim propisima novi redovi vožnje odobravaju jednom godišnje, pišu "Novosti".

Putnicima koji idu do Zlatibora, Nove Varoši i dalje ka Crnoj Gori, novi put bi znatno skratio vrijeme putovanja, ali prevoznici ne smiju da koriste novu saobraćajnicu jer bi na odredišta stizali mnogo ranije, i morali da čekaju i po pola sata da bi ispoštovali polazak po aktuelnom redu vožnje, navodi ovaj list.

"U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Privredna komora Srbije usaglašavanje prijedloga redova vožnje radi jednom tokom kalendarske godine, po zahtjevima prevoznika", pojašnjava Mirko Vučinić iz Mirko Vučinić iz poslovnog udruženja drumskog transporta "Panontransport".

"Novosti" pišu i da kamioni izbjegavaju Koridor 11 i koriste i dalje Ibarsku magistralu, zbog čega u "Putevima Srbije" razmatraju da i na tom putu počnu da naplaćuju putarinu za teretnjake.

NEMA KOMENTARA