Konačno otkrivena prava istina o autobusu smrti u Bugarskoj

0
Radiosarajevo.ba
Konačno otkrivena prava istina o autobusu smrti u Bugarskoj
Foto: EPA-EFE / S mjesta stravične nesreće

Autobus preduzeća "Besa trans" koji je izgorio u Bugarskoj, nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Sjeverne Makedonije.

U saopćenju se navodi da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans", ali da izgorjelog autobusa nema među registrovanim.

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

"U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a s ciljem sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firmi `Besa trans` se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti", navodi se u saopćenju, piše portal N1.

Iz resornog ministarstva ističu da je Vlada obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u ovom preduzeću.

Podsjećamo, više od 40 osoba, među kojima i 12 djece poginulo je kada se na auto-putu u Bugarskoj zapalio autobus preduzeća "Besa turs" iz Sjeverne Makedonije.

Stradali su uglavnom državljani Sjeverne Makedonije, dok je povrijeđeno sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije iz Preševa.

Oni su se sa turističkog obilaska Istanbula, preko Bugarske, vraćali u Skoplje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije