Apokaliptični prizori u bh. komšiluku: Evakuisane 24 osobe, očekuje se još padavina

1
AA
Apokaliptični prizori u bh. komšiluku: Evakuisane 24 osobe, očekuje se još padavina
FOTO: AA / Vanredna situacija u 52 mjesta u Srbiji

Općina Doljevac Nišavskog okruga jedno je od 52 mjesta u Srbiji u kojima je, zbog poplava koje su u petak zahvatile zemlju, proglašena vanredna situacija.

Tokom noći, iz dva doljevačka sela Šarlinac i Šainovac evakuisane su 24 osobe, među njima trudnica i djeca, a uslijed izlivanja Toplice i njenih pritoka nakon oblinih padavina poplavljeno je tridesetak dvorišta.

Na Toplici kod Doljevca je, kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prevaziđena granica vanredne odbrane od poplava. Ipak, u samim kućama u ovim mjestima i dalje je suvo, ali su tokom noći poplavljene podrumske prostorije i prizemlje Gerontološkog centra u Doljevcu odakle pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje ispumpavaju vodu. Vatrogasci koji tu dežuraju kažu da je najkritičnije u Šarlincu, gdje su građani tokom noći pravili bedeme. Saobraćaj do tog sela je u prekidu jer je voda preplavila oranice i dijelove puta.

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Mještane brine nepovoljna vremenska prognoza. Prema očekivanju Repubilčkog hidrometeorološkog zavoda, danas se na jugu i jugoistoku očekuje još obilnih padavine koje bi trebalo da prestanu u nedjelju do sredine dana.

Podsjetimo, za 24 sata u Srbiji je zbog poplava evakuisano 217 osoba.

Vanredno je u gradovima i općinama Kruševac, Bor, Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo, opština Aranđelovac, Aleksandrovac, Lučani, Topola, Rača, Lebane, Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus, Vladičin Han, Žitorađa, Blace, Kučevo i Smederevska Palanka.

Najteže posljedice vidljive su kod Čačka gdje je nadošla voda potpuno srušila most preko Zapadne Morave koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu.

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove Srbije apeluju na građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije