Apokaliptične scene: Vjetar skidao crijep sa krovova, ulice pod vodom

Radiosarajevo.ba
Apokaliptične scene: Vjetar skidao crijep sa krovova, ulice pod vodom
Foto: Printscreen / Poplave u Kruševcu

Kruševac je u petak u popodnevnim satima zahvatilo jako nevrijeme, praćeno kišom i snažnim vjetrom. Za četrdesetak minuta palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom, a vjetar je puhao brzionom od 115 kilometara na sat, prenosi Blic.

Na Bagdali, Trgu kosturnica i u krugu kruševačke bolnice intervenisale su i vatrogasno-spasilačke jedinice koje su uklanjale stabla koja je olujni vjetar čupao i obarao.

Na pojedinim domaćinstvima vjetar je odnio crijepove, a sa zatvorenog bazena Sportskog centra odletio je i dio krovne konstrukcije.

Kako javljaju pojedini mediji u snažnom nevremenu povrijeđeno je dvoje ljudi. Jednom muškarcu je pao crijep na glavu, dok je drugi zadobio povredu glave kada je pao na terasi. Srećom, obojica su zadobili lakše povrede.

Grom je udario i u jednu kuću u Čitluku.

Saobraćaj se zbog jake kiše odvijao veoma otežano u čitavom gradu, o čemu svjedoče i snimci vozača koji su pokušavali da voze tokom nevremena.

Ulice su bukvalno bile pod vodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije