Ana Brnabić: Ubistvo Vučića planirano dugo i detaljno

9
Radiosarajevo.ba
Ana Brnabić: Ubistvo Vučića planirano dugo i detaljno
Foto: Anadolija / Ana Brnabić

Ana Brnabić, premijerka Srbije gostovala je na Pink TV i komentirala hapšenje bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović kao i slučaj afere Jovanjica. Istakla je da je sigurna kako je bilo planirano ubistvo predsjednika Aleksandra Vučića na prostoru Srbije.

"Slažem se i sa onim što je izjavio predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, a to je da je planirana i fizička eliminacija predsednika Srbije. Ovo je samo bilo uvertira u sve to. Planirano je dugo i detaljno.

Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili i mediji u regiji kako bi Vučića dehumanizirali i od njega i njegove porodice napravili kriminalni klan", rekla je Brnabić za TV Pink.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Brnabić je dodala da bi u trenutku njegovog eventualnog fizičkog smaknuća mediji rekli "da nije ništa čudno, da je to i zaslužio, on je bio mafijaš, a političar samo za javnost".

Ističe da je sigurna da je bilo planirano ubistvo predsjednika Srbije.

"Ceo narativ je bio takav! Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti", zaključila je Brnabić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije