Američki div u Hrvatskoj zapošljava 1.500 ljudi: Računaju na radnu snagu iz susjednih zemalja

1
Radiosarajevo.ba
Američki div u Hrvatskoj zapošljava 1.500 ljudi: Računaju na radnu snagu iz susjednih zemalja
Foto: Printscreen / Jabil Inc.

Američka kompanija Jabil Inc. najavila je gradnju novog velikog centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku u Hrvatskoj, a ističu kako je to potvrda stalne predanosti rastu i inoviranju Jabila u regiji.

"Dovršetak izgradnje proizvodnog pogona predviđen je za početak 2024. godine. Očekuje se da će ovaj centar biti ključni pokretač lokalnog gospodarstva stvarajući više od 1.500 novih radnih mjesta za kvalificirane radnike. U trenutku kada novi centar izvrsnosti za proizvodnju započne s radom, Jabil će postati jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji, te lokalnoj zajednici pružati prilike za rast i razvoj", navodi se u saopćenju koje je prenio Večernji list.

Jabil je osnovan 1966. godine u SAD. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja, koji trenutno ima više od 250.000 zaposlenika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja. Jabil surađuje s više od 400 vodećih svjetskih brendova u brojnim sektorima na plasiranju njihovih proizvoda na tržišta. Jabil je već aktivno krenuo u lov na radnike. Na svojoj internetskoj stranici Osijek Hiring – Jabil objašnjavaju detaljno koga traže i što nude.

Recept koji je pogledalo 26 miliona ljudi: Ako imate mlijeko, brašno i šećer napravite trokutiće

Recept koji je pogledalo 26 miliona ljudi: Ako imate mlijeko, brašno i šećer napravite trokutiće

"Širenje poslovanja je strateška odluka donesena u skladu s fokusom Jabila na dugoročne trendove i rast u područjima obnovljive energije, električnih vozila, zdravstva, 5G i clouda. Novi proizvodni pogon Jabila predstavlja središte kontinuirane posvećenosti inovacijama, održivosti i pružanju sveobuhvatnih proizvodnih rješenja kupcima.

Jabil je jedan od najvećih svjetskih proizvođača koji sarađuje s više od 400 vodećih svjetskih brendova kako bi oni svoje proizvode ponudili tržištu. S više od 260.000 zaposlenika širom svijeta, na više od 100 lokacija, mogućnosti su neograničene u Jabilu! Ako ste spremni prihvatiti neograničene mogućnosti i želite podržati klijente svjetske klase u njihovom uspjehu, onda ste došli na pravo mjesto", poručuju oni potencijalnim zaposlenicima.

Jabil Osijek trenutačno želi popuniti niz otvorenih radnih mjesta u mnogim funkcionalnim područjima, uključujući operativu, proizvodnju, inženjerstvo, project management, ljudske resurse, financije, obuku, recruitment, okoliš, zdravlje i sigurnost, quality, supply chain, kontrolu zaliha i skladištenje, security, facility, IT i korisnička rješenja.

Hrvatska: Objavljena nova fotografija uskoro najmodernijeg stadiona

Hrvatska: Objavljena nova fotografija uskoro najmodernijeg stadiona

"U Jabilu njegujemo kulturu u kojoj zaposlenici mogu obavljati posao na najbolji mogući način. Zaposlenicima pružamo neograničene mogućnosti za rast i razvoj, kao i kreativnu slobodu da budu ono što zaista jesu. Naša je kompanija usmjerena na budućnost i može se pohvaliti raznolikim portfeljem industrijskih operacija. Voljeli bismo da nam se jave svi zainteresirani bez obzira na to jesu li tek nedavno diplomirali ili imaju godine radnog iskustva iza sebe", kazao je, pak, Robin Forster, viši direktor regionalnih ljudskih resursa kompanije Jabil.

"U Jabilu uvijek možete računati na suradnju i podršku kolega i rukovoditelja koji razumiju i podržavaju različitosti. Ako želite koristiti neograničene mogućnosti i pomagati globalno uspješnim klijentima, došli ste na pravo mjesto. Kada radite u Jabilu, nebo je granica!", zaključuju.

Bez obzira na privlačan oglas za posao, ukupno 1.500 radnika u Slavoniji im, jasno je, neće biti lako naći, no nije teško zaključiti kako računaju i na radnu snagu iz okolnih zemalja, primjerice Srbije i BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije