Aleksandar Vučić uoči sastanka: "Niti će biti kapitulacije, niti će biti povratka u 90-te"

3
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić uoči sastanka: "Niti će biti kapitulacije, niti će biti povratka u 90-te"
Foto: EPA / Aleksandar Vučić

Nakon višemjesečnog prekida u Briselu ponovno će se sastati srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Albin Kurti.

Aleksandar Vučić je na svom Instagram profilu objavio videozapis u kojem se, u društvu premijerke Srbije Ane Brnabić, obraća narodu Srbije.

"Da se presvučem i za 15 minuta krećem za Brisel, obavili smo posljednje pripreme. Hoću da se zahvalim onom dijelu ljudi u Srbiji koji nije veliki, a koji ima poverenja u svoje državno rukovodstvo i koji veruje da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju", zahvalio se na početku obraćanja Vučić.

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog turista koji će ići preko Hrvatske: ‘Ovo traže prvi put'

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog turista koji će ići preko Hrvatske: ‘Ovo traže prvi put'

"Onima koji se unaprijed spremaju da nas napadaju, zato što smo potpisali nešto, jer ćemo tako da budemo izdajnici, a u stvari nikada nisu bili zabrinuti za svoju zemlju, i onima drugima koji ukoliko ne potpišemo nešto unaprijed znaju da smo krivi, jer se vraćamo u devedesete, hoću samo da kažem da se ne sekiraju, brinućemo o njima, niti će biti kapitulacije, niti će biti povratka u devedesete", poručio je Vučić.

"Srbija će ići naprijed, ma koliko teško bilo i uspjet ćemo da se izborimo za to", dodao je na kraju predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Dijalog Srbije i Kosova je u ključnoj fazi i "na prekretnici", a Evropska Unija (EU) očekuje da će Beograd i Priština prihvatiti evropski plan za rješavanje kosovskog pitanja, poruke su visokih evropskih dužnosnika Beogradu i Prištini uoči sastanka u Briselu 27. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije